Informaţii pentru studenţi


Formulare licenta/disertatie iunie 2022

Atentie: La completarea formularelor pentru licenta/disertatie se va scrie "sesiunea iunie", nu iulie!


Invitaţie la Pentagonul Facultăţilor de Fizică

Evenimentul va avea loc la Bucureşti în perioada 24-26 iulie şi îşi propune să aducă împreună studenţi fizicieni din toată ţara, pentru a împărtăşi experienţa, cunoştinţele şi rezultatele lor. Programul va cuprinde prezentări, discuţii asupra activităţilor ştiinţifice, lecţii invitate, vizite la institute de pe platforma Bucureşti-Măgurele şi activităţi de recreere.
Gasiti aici invitatia la acest eveniment precum şi amănunte pentru înscriere.


Oferte angajare Bosch

Compania Bosch oferă 2 poziţii full-time pentru angajare. Găsiţi mai jos amănunte despre condiţii:

 • Product Validation Engineer
 • Active Test Engineer

 • Programarea examenelor sesiunea de vara

  Vedeţi aici:


  Sesiune specială ani terminali, 13-19 iunie

  Sesiunea specială, pentru studenţii din ani terminali care au examene restante din semestrele anterioare şi pentru care numărul de credite însumate nu depăşeşte 20, va avea loc în perioada 13-19 iunie. Inscrierea la examene în această sesiune se face pe bază de cerere, depusă la secretariat până la data de 9 iunie 2022. Download cerere în format editabil .


  Programarea examenelor pentru anii terminali

  Vedeţi aici:

  • UPDATE 25mai: programare restante, sesiunea 6-12 iunie 2022
  • programarea examenelor pentru anii terminali in sesiunea 23 mai - 5 iunie 2022.

  • Mult succes!


   Discipline transversale în planurile de învăţământ

   Începând cu anul universitar 2022-2023, toate planurile de învăţământ de nivel licenţă şi master din UBB includ două discipline facultative transversale:

   • Fundamente de antreprenoriat
   • respectiv
   • Fundamente de educaţie umanistă (Teoria argumentării)
   fiecare având alocate 3 credite ECTS şi câte 2 ore de curs / săptămână. Un student poate alege o disciplină facultativă transversală o singură dată pe parcursul unui ciclu de studii, în oricare dintre semestrele în care aceasta este predată. Pentru o organizare eficientă a predării cursurilor, acestea se vor organiza astfel:
   • în semestrul I (adică semestrele impare 1 şi 3 - în funcţie de anul de studiu) - ambele discipline vor fi predate doar la programe de master
   • în semestrul II (adică semestrele pare 2, 4, 6 şi 8 - în funcţie de anul de studiu) - ambele discipline vor fi predate doar la programe de licenţă


   Termene plată examene restante - sesiunea de vară

   In vederea susţinerii examenelor restante, în sesiunea de vară, taxele de examen se vor achita în următoarele termene:

   • anii terminali - până la 20 mai 2022
   • ceilalţi ani - până la 3 iunie 2022


   Ridicare diplome - absolvenţi 2021

   Serviciul Acte de studii al UBB invită absolvenţii promoţiei 2021 să ridice diplomele de absolvire. Este necesară o programare prealabilă conform informaţiilor de la adresa: https://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/invatamant/acte_studii.
   Conform regulamentului, studenţii masteranzi (locuri bugetate) au obligaţia de a depune diploma, în original, la secretariatul facultăţii, în cel mai scurt timp.


   Oportunitate de internship la CERN

   Short Term Internship 2022: Toate amănuntele pentru aplicaţie se găsesc la adresa https://jobs.smartrecruiters.com/CERN/743999763664230-short-term-internship-2022 .


   Programare examene - sesiunea de vară

   In vederea programării examenelor în sesiunea de vară, responsabilii de an sunt aşteptati la secretariat pentru a ridica formularele de programare!
   Termenele de predare sunt:

   • 12 mai, pentru anii terminali
   • 20 mai, pentru anii I si II


   Felicitări echipei conduse de Voicu Tomuţ pentru rezultatele la QHack 2022!

   Echipa a câştigat următoarele premii:

  • Locul I rezolvări probleme
  • Locul întâi la categoria Best Open Hackathon experiment on Braket Simulators
  • Locul întâi la categoria Hybrid Algorithms Challenge
  • Locul trei la categoria Quantum Finance Challenge

  Rezultatele finale
  Proiect


  Programul "Euro200" 2022

  UPDATE 29 martie 2022: Programul "Euro 200" pentru stimularea achiziţiei de calculatoare adresat elevilor şi studenţilor cu varsta pana la 26 ani se desfaşoara şi in acest an.
  Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul pentru desfăşurarea Programului EURO 200 în anul 2022. Vezi OM 35/22.02.2022. Formulare/documente necesare, calendar, informaţii privind modalitatea de depunere a dosarelor, condiţii de eligibilitate precum şi alte informaţii, comunicate la nivel UBB, pot fi găsite in: Hot. 3268/29.03.2022
  Legislatie generala în vigoare :


  Summer School 12 - 21, 2022 Alpbach/Tyrol - Austria

  The topic of the Summer School Alpbach 2022 is Comparative Plasma Physics in the Universe and will focus on different scales observed at Earth, Planets, Sun, Across the Universe. Application deadline: February 28, 2022. All the informations about: https://www.summerschoolalpbach.at/index.php?file=start_uk.php


  Student Programme at JINR

  • onsite format:Joint Institute for Nuclear Research announces the call for applications for the JINR Student Programme held all-year-round in the The Programme is intended for Bachelor students starting from their 3rd year, Master students, as well as postgraduate students of the 1st year, of science, engineering, and IT spheres. More informations at: http://students.jinr.ru/en/jinr2022-schedule + Projects section, and see poster .
  • Wave 6 program online: see poster .

  Pentru alte întrebări/detalii îl puteţi contacta pe dl. lect. dr. Horia Paşca.


  Transylvania International Summer Courses of Romanian Language and Civilization

  Transylvania International Summer Courses of Romanian Language and Civilization will take place between July 22-29th, 2022. The courses will provide a tailor-made Romanian Language Summer Programme, that immerses applicants in the Romanian Language. The courses offer a truly enriching academic experience, completed by diverse cultural, entertaining activities and trips. Applications at: https://eu.jotform.com/build/213551695014352 or scan QR code from flyer. Read other details .


  AMGEN - An Undergraduate Summer Research Program in Science and Biotechnology

  Every year, the Amgen Scholars Europe Programme provides 75 selected undergraduate students throughout Europe with the opportunity to engage in a hands-on research experience at many of Europe’s premier educational institutions.

  Read more: »


  Instruire generala studenti 2021-2022

  Cu ocazia inceperii noului an universitar UBB pune la dispozitia studentilor instruirea generala privind securitatea si sanatatea in munca in situatii de urgenta.
  Cititi aici instruirea!.
  In pagina destinata informarii asupra pandemiei gasiti toate informatiile puse la dispozitie de facultate si /sau universitate:
  Vezi INFO COVID-19.


  Comunicat cu privire la abonamente transport in comun

  Compania de transport public Cluj-Napoca elibereaza abonamente de transport gratuite/cu reducere pentru studenti, masteranzi si doctoranzi.
  Cititi aici Comunicatul CTP.  Repartizare optionale anii 2-4 nivel licenta, 2 master

  La repartizare s-a tinut cont de precontractele de studiu. Studentii care nu au incarcat precontracte au fost reparizati din oficiu.
  Gasiti mai jos repartizarea pe linii, ani de studiu si specializari:

  Tabel repartitie discipline optionale

  An, linie studiu Specializari
  Anii 2-linia romana Fizica Fizica Informatica Fizica medicala Fizica Tehnologica
  Anii 2-linia maghiara Fizica Fizica Informatica - Fizica Tehnologica
  Anii 3-linia romana Fizica Fizica Informatica Fizica medicala Fizica Tehnologica
  Anii 3-linia maghiara Fizica, Fizica Informatica, Fizica Tehnologica
  Anii 4 - (ro, hu) Fizica Tehnologica - ro Fizica Tehnologica - hu - -
  Anii 2 - Master Fizica Computationala Fizica Corpului Solid Biofizica si Fizica Medicala -


  Functionarea cabinetului medical studentesc

  Update 25 martie 2021: Orar nou - Policlinica studenteasca

  Avand in vedere contextul actual epidemilogic precum si ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 precum si metodologia de supraveghere a covid 19 (actualizare 18.09.2020) sunteti rugati sa respectati procedurile de adresabilitate si orarul pentru cabinetul medical studentesc descrise: Procedura adresare cabinet medical studentesc.


  Plata cursurilor facultative limba straina

  Studentii care au trecut în contracte si un curs de limba straina în regim facultativ pot plati taxa de 250 de lei/semestru fie personal, fie printr-o persoana desemnata, în fiecare zi de marti, la Casieria Facultatii de Litere, str. Horea nr. 31, Cluj-Napoca. Termenul limita pentru plata cursului facultativ: 31 octombrie. În cazul în care studentii nu se vor putea deplasa personal si nici nu vor putea desemna o alta persoana vor urma indicatiile din documentul de mai jos:
  Indicatii taxa curs facultativ
  Studentii sunt rugati ca, ulterior, sa le trimita cadrelor didactice care predau aceste cursuri o copie (scanata/foto) a chitantei / evidentei platii.


  Facilitate de generare a adeverintei pentru CFR calatori pentru studentii din anii I

  Studentii din anul I au optiunea de a genera adeverinta necesara pentru a-si dovedi calitatea de student UBB din aplicatia AcademicInfo.
  Optiunea este disponibila în contul fiecarui student din anul I, la sectiunea de Informatii "Genereaza adeverinta CFR". Astfel, studentilor din anul I li se vor aloca, fiecaruia în parte, câte o serie si un numar de legitimatie.
  La cumpararea biletului, în cadrul aplicatiei deja implementate pe site-ul CFR de cumpărare bilete online, in modulul special dedicat pentru studenti, se solicita validarea legitimatiilor de catre facultate. In acest context, cei care urmeaza sa solicite eliberarea de bilete CFR trebuie sa aiba in vedere timpul necesar procesului de validare. Studentii din anii superiori este necesar sa cunoasca cel putin seria si numarul de legitimatie de reducere/gratuitate transport eliberate fizic acestora în anii anteriori.
  Informatii detaliate despre "Bilete online pentru studenti si elevi" se afla la adresa https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/bilete-de-tren-online-pentru-studenti-si-elevi/.


  Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

  Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


  Alte informaţii

  • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti se afla aici.
  • Informatii despre taxele de scolarizare, alte taxe si tarife se gasesc aici.
  • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

  Viaţa studenţească

  Comunitatea studenţilor vă este deschisă din momentul în care aţi păşit pe porţile universităţii.

  Consiliul studenţilor Facutăţii de Fizică vă ţine la curent cu informaţii din comunitatea studenţilor din facultate şi din universitate.

  Citeşte pagina facebook ASFUBB »

  Student la Fizică