Informatii pentru studenti


Rezultate proba scrisa licenta februarie 2018

Rezultatele probei scrise la examenul de licenta din 20 februarie 2018 se afla aici .


ARRK: Presentation on Crash Simulation in Automotive Development

Facultatea de Fizica in colaborare cu ARRK Research & Development va invita marti 27 februarie orele 14, in sala "Hermann Oberth", la prezentarea "Crash Simulation in Automotive Development". Totí studentii si cadrele didactice interesate sunt invitati sa participe!
Gasiti aici afisul evenimentului. Mai multe informatii despre compania ARRK la adresa: https://www.arrkeurope.com/services/engineering/ .


Burse sociale semestrul II

Cererile insotite de acte doveditoare se vor depune la secretariatul facultatii in perioada 26.02-09.03.2018. Plafonul pentru venitul net este de 1097.33lei/membru familie. Pentru cazuri medicale se vor depune cerere tip, copie act identitate, certificat medical. Alte informatii privind acordarea burselor gasiti la adresa: http://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/burse/regulament_burse.


Programare examene, sesiunea de restante 19-25 februarie 2018

Programarea examenelor pentru sesiunea de restante, 19-25 februarie 2018, se afla aici. Deoarece pot surveni modificari, sunteti rugati sa consultati perodic programarea afisata!


Precizari privind atestarile de competenta lingvistica, 2018

Gasiti aici precizarile/instructiunile Rectoratului UBB privind organizarea testului de competenta lingvistica pentru inscrierea la examenul de licenta si admitere master 2018.


Teme licenta si disertatie avizate pentru anul 2017-2018

Temele de licenta si disertatie avizate de catre Consiliul Facultatii de Fizica, structurate pe departamente sunt:

Conform hotararii Consiliului facultatii "Studentii din anii terminali au obligatia de a comunica la decanat pana in data de 19 Decembrie 2017, titlul lucrarii de absolvire aleasa dintre cele avizate de consiliul facultatii. In caz contrar, studentii nu vor putea fi programati pentru practica de cercetare."

Burse de master sau doctorat in cotutela oferite de Guvernul Frantei

CCI al UBB (resp. dr. Claudia Valentina GADEA) anunta deschiderea call-ului anual pentru burse de master si doctorat in cotutela oferite de guvernul francez. Informatii complete se afla la adresa www.institutfrancais.ro sau direct link .


Burse semestrul I

UPDATE! Studentii bursieri, care nu au mai beneficiat de bursa sau care si-au modificat datele conturior anterioare, sunt rugati sa depuna un extras de cont (pentru contul in care se va vira bursa, cont deschis in nume propriu la una dintre băncile: Banca Transilvania, BRD, BCR, OTP sau BancPost ) la Serviciul Social al universitatii, str. I.C. Bratianu nr.14, pina vineri 10 noiembrie 2017! Listele preliminare cu studentii bursieri (burse performanta si merit) pentru semestrul I, se afla aici. Eventualele contestatii se vor depune pina joi, 26 octombrie 2017, orele 12:00, la secretariatul facultatii.


Competitie burse speciale pentru activitatea stiintifica 2017-2018

UPDATE! Rezultatele competitiei se gasesc aici. Eventualele contestatii se pot depune la secretariatul facultatii, pana marti, 31 octombrie, orele 12:00.
Criteriile de evaluare a proiectelor se afla aici.


Dosarele pentru pentru "bursele speciale pentru activitatea stiintifica 2017-2018 la Universitatea Babes-Bolyai" se pot depune la secretariatul facultatii pana vineri, 20 octombrie 2017. In pagina UBB dedicata acordarii burselor studentesti gasiti reglementarile in vigoare.
Cererea pentru acest tip de bursa este disponibila aici.


Taxe scolarizare 2017-2018

Calendarul de achitare al ratelor pentru taxa de scolarizare, in anul universitar in curs, este urmatorul:

 • Prima rata: pana la 15 octombrie 2017
 • A doua rata: pana la 5 decembrie 2017
 • A treia rata: pana la 15 martie 2018
 • Ultima rata: pana la 15 mai 2018

ATENTIE! Programul de achitare al taxelor este: luni-joi orele 9-12:00

Informatii complete privind taxele de scolarizare pentru anul universitar gasiti aici.


Orar semestrul I, an universitar 2017-2018

A doua Varianta a orarului pentru semestrul I a fost publicata in sectiunea orar. Urmariti site-ul pentru informatii si update-uri!


Admitere Colegiul Studentesc de Performanta Academica

Admiterea in Colegiul Studentesc de Performanta Academica aduce multiple beneficii studentilor. Gasiti aici mai multe informatii precum si calendarul competitiei din acest an.Regulament de desfasurare a orelor de Educatie fizica

Facultatea de Educatie Fizica si Sport aduce la cunostinta studentilor Regulamentul general de desfasurare a orelor de Educatie fizica. Acesta se gaseste aici .


Mobilitati ERASMUS+, 2017-2018

Pentru informatii privind mobilitatile ERASMUS+ urmariti pagina ERASMUS a facultatii!


ROSE-QUARC Fizica minunata

Facultatea noastra va derula in perioada 17-31 iulie un proiect tip "scoala de vara" pentru elevi. Studentii interesati sa se implice sunt rugati sa ceara informatii suplimentare la decanat, sau sa-l contacteze, via e-mail, pe dl. prof.dr. Grigore DAMIAN, directorul grantului. Vom reveni cu informatii suplimentare.
UPDATE! Gasiti aici invitatia de participare pentru "supraveghetori".
UPDATE! Gasiti aici modelul pentru scrisoarea de intentie necesara candidaturii pentru "supraveghetor".
UPDATE! Gasiti aici termenii de referinta pentru evaluarea candidaturilor.
UPDATE! Gasiti aici decizia de numirea comisiei de evaluare.
UPDATE! Gasiti aici tabelul elevilor selectati.
UPDATE! Gasiti aici tabelul de selectie a supraveghetorilor-studenti si a cadrelor didactice profesori din inavatamantul preuniversitar.
UPDATE! Proiectul QUARC la final, prezentare in imagini a activitatilor.


Rezultate "Dragomir Hurmuzescu" - etapa nationala

Comportoare meritorie a studentilor facultatii noastre la etapa nationala a Concursului "Dragomir Hurmuzrscu":

 • Anul I:
  1. Simion Andrea, Fizica: Mentiune
  2. Lazar Geza, Fizica Medicala: Mentiune
 • Anul II:
  1. Danilov Adrian, Fizica Medicala: Mentiune
 • Anul III:
  1. Mare Adrian, Fizica: Premiul III
  2. Stefancu Andrei, Fizica Medicala: Premiul III
Felicitari tuturor participantilor!


Cazari in campusul UBB

Informatii despre caminele UBB, taxe, regulamente etc se gasesc la adresa: http://www.ubbcluj.ro/ro/studenti/campus/spatii_cazare.


Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.


Oferta job inginer/fizician

Compania Hella Romania, cu sediul in Timisoara isi extinde portofoliul spre "proiectare componente optice pentru senzori din industria auto". Din acest motiv este nevoie de un inginer/fizician sprecializat sau doritor sa se specializeze pe aceast domeniu.
In acest context, doctoranzi, masteranzi, studenti in ani terminali sau absolventi interesati de aceasta specializare sunt asteptati sa aplice. Cerintele postului se gasesc la aceasta adresa.


"Talentschmiede Unternehmensberatung AG: special career possibilities"

Oferte de cariera:

Informatii suplimentare pot fi gasite aici: http://career.talentschmiede.com/


EMERSON: Apprentice Program

Compania EMERSON deruleaza din nou un program de dezvoltare de talente (talent development) in cadrul caruia exista 25 de pozitii de "apprenticeship" platite, in cadrul companiei, disponibile pe o perioada de 9 luni. Programul vizeaza masteranzii sau studentii la nivel licenta din anii terminali care cunosc cel putin o a doua limba straina, la nivel incepator, alaturi limba engleza. Sunt de asemenea eligibili si alumni ai facultatilor din cadrul UBB. Programul ii va ajuta pe castigatori sa isi dezvolte abilitatile in cea de-a-doua limba straina, intr-o companie unde multiculturalitatea si diversitatea sunt mereu prezente. Aplicatiile se primesc pe ejobs sau pe adresa apprentice.cluj@emerson.com . Gasiti aici si afisul campaniei.


Reprezentantii studentilor

Senatori Reprezentanti ai liniilor de studiu
Tanasa Laurentiu-Dinu
Salagean Ghizela-Ana-Maria
Moldovean Nastasia-Sanda
Brezestean Ioana
Denes Reka

Alte informatii

 • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti se afla aici.
 • Informatii despre taxele de scolarizare, alte taxe si tarife se gasesc aici.
 • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica