Informatii pentru studenti


Burse sociale/medicale semestrul II

Cererile insotite de acte doveditoare se vor depune la secretariatul facultatii in perioada 27.02-10.03.2017. Informatiile detaliate se gasesc aici. Formularul de cerere de acordarea bursei poate fi descarcat aici. Regulamentul de burse al Universitatii Babes-Bolyai, precum si alte informatii importante se afla aici.


Sesiune restanta examene

Programarea examenelor pentru sesiunea de restante, 20-26 februarie 2017, se afla aici. Atentie, mai pot aparea modificari, deci urmariti site-ul!


Sesiune licenta, disertatie februarie 2017

Sesiunea de licenta/disertatie se va desfasura in perioada 1-23 februarie 2017. Mai multe amanunte la adresa http://www.phys.ubbcluj.ro/exlicenta.htm.


Dubna Summer Student Program 2017

Joint Institute for Nuclear Research, Dubna a demarat "Summer Student Program 2017". Aplicatiile pentru admiterea in programul actual pot fi trimise pana la data de 31.03.2017, orele 23:00. Gasiti toate informatiile la adresa: http://students.jinr.ru/.


Oferta job inginer/fizician

Compania Hella Romania, cu sediul in Timisoara isi extinde portofoliul spre "proiectare componente optice pentru senzori din industria auto". Din acest motiv este nevoie de un inginer/fizician sprecializat sau doritor sa se specializeze pe aceast domeniu.
In acest context, doctoranzi, masteranzi, studenti in ani terminali sau absolventi interesati de aceasta specializare sunt asteptati sa aplice. Cerintele postului se gasesc la aceasta adresa.


"Talentschmiede Unternehmensberatung AG: special career possibilities"

Oferte de cariera:

Informatii suplimentare pot fi gasite aici: http://career.talentschmiede.com/


EMERSON: Apprentice Program

Compania EMERSON deruleaza din nou un program de dezvoltare de talente (talent development) in cadrul caruia exista 25 de pozitii de "apprenticeship" platite, in cadrul companiei, disponibile pe o perioada de 9 luni. Programul vizeaza masteranzii sau studentii la nivel licenta din anii terminali care cunosc cel putin o a doua limba straina, la nivel incepator, alaturi limba engleza. Sunt de asemenea eligibili si alumni ai facultatilor din cadrul UBB. Programul ii va ajuta pe castigatori sa isi dezvolte abilitatile in cea de-a-doua limba straina, intr-o companie unde multiculturalitatea si diversitatea sunt mereu prezente. Aplicatiile se primesc pe ejobs sau pe adresa apprentice.cluj@emerson.com . Gasiti aici si afisul campaniei.


Burse semestrul I, 2016-2017

 • Tabelele cu studentii beneficiari ai burselor de merit si studiu se afla aici
 • Tabelul cu studentii beneficiari ai burselor sociale se afla aici.
 • Tabelul cu studentii propusi pentru burse speciale se afla aici.

Pentru o cat mai mare transparenta in acordarea burselor Comisia de acordare a burselor pune la dispozitia studentilor precizari suplimentare.
Eventualele contestatii se pot depune la secretariatul facultatii pana marti 25.10.2016, orele 12:00.


Burse de performanta 2016-2017

Ierarhizarea studentilor in urma evaluarii:

 1. Stefancu Andrei
 2. Patuleanu Tudor
 3. Martin Cristiana
 4. Ferenczi Akos
 5. Scutelnicu Andrea

Universitatea Babes-Bolyai anunta lansarea competitiei pentru burse de performanta pentru anul universitar 2016-2017. Gasiti la adresa: http://cercetare.ubbcluj.ro/burse-de-performanta-la-oportunitati_finantare/ informatii despre aceasta competitie.
Calendarul competitiei la nivel de facultate este urmatorul:

 • depunerea dosarelor la secretariatul facultatii: data limita, 26 octombrie ora 12:00
 • sustinerea proiectului: 27 octombrie, ora 10:00, sala "Hermann Oberth"
 • comunicarea rezultatelor selectiei la nivel de facultate
Gasiti aici informatii despre numarul de burse acordate la nivel de universitate.Programul ERASMUS 2016-2017

Concursul pentru mobilitati ERASMUS 2016-2017 va avea loc joi, 3 noiembrie 2016, orele 14:00, in sala 204. Gasiti informatii detaliate in pagina ERASMUS a facultatii.


Inscrieri in cadrul Colegiului Studentesc de Performanta Academica al UBB.

In aceasta perioada au loc inscrieri in cadrul Colegiului Studentesc de Performanta Academica al UBB. Inscrierile se incheie in data de 16 septembrie. Mai multe informatii aici.Teme licenta 2016

Propuneri pentru teme de licenta structurate pe departamente:Posturi disponibile pentru fizicieni medicali

Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania - CFMR posteaza in sectiunea de stiri anunturi pentru posturi de fizicieni medicali disponibile la nivel national. Cei interesati pot urmari linkul: http://www.cfmr.ro/job.Reprezentantii studentilor

Senatori Reprezentanti ai liniilor de studiu
Tanasa Laurentiu-Dinu
Salagean Ghizela-Ana-Maria
Moldovean Nastasia-Sanda
Brezestean Ioana
Denes Reka

Alte informatii

 • Regulament UBB privind aprobarea burselor studentesti. Regulamentul de acordare al burselor studentesti, la Facultatea de Fizica, se afla aici.
 • Informatii despre taxele de scolarizare, aprobate de Senatul Universitătii Babeş–Bolyai se gasesc aici.
 • Accesand linkul urmator http://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ aveti posibilitatea de a consulta catalogul on-line.

Viata studenteasca

Comunitatea studentilor va este deschisa din momentul in carea ati pasit pe portile universitatii .

Consiliul studentilor Facutatii de Fizica va tine la curent cu informatii din comunitatea studentilor din facultate si din universitate .

Citeste pagina studentilor

Student la Fizica