Concursul national de fizica pentru studenti "Dragomir Hurmuzescu"- Cluj-Napoca 2018

Concursul national de fizica pentru studenti "Dragomir Hurmuzescu"- 2018 este gazduit in acest an de facultatea noastra. Concursul se va desfasura in perioada 20-21 aprilie. Participa studenti de la Universitatile din Bucuresti, Iasi, Craiova, Timisoara si Cluj.
Gasiti aici programul concursului.
Mult succes tuturor !


Workshop "Caracterizarea si vizualizarea SIMULTAN si in TIMP REAL a probelor biologice in interactie cu nanoparticule"

Departamentul de Fizica Biomoleculara in colaborare cu Schaefer SouthEast Europe SRL organizeaza in perioada 18-19 aprilie 2018 workshop-ul "Caracterizarea si vizualizarea SIMULTAN si in TIMP REAL a probelor biologice in interactie cu nanoparticule" cu urmatorul program:

Locatia: UBB - Departamentul de Fizica Biomoleculara, str. Kogalniceanu nr.1, Cluj Napoca
Inscrieri pentru participarea la analiza de probe se pot face pana la data de 10 aprilie 2018, ora 12, la adresa mentionata in afis.
Va asteptam!

Rezultatele concursurilor didactice si de cercetare 25-26 ianuarie 2018

Rezultatele obtinute de candidatii la concursurile pentru posturile didactice si de cercetare, ianuarie 2018 sunt urmatoarele:

Felicitari candidatilor!


Premii pentru cadre didactice ale facultatii noastre

Felicitari cadrelor didactice care au obtinut premii:


Seminar "Programe de cercetare-dezvoltare conduse de Institutul de Fizica Atomica"

Departamentul de Fizica Biomoleculara anunta seminarul stiintific "Programe de cercetare-dezvoltare conduse de Institutul de Fizica Atomica" sustinut de dr. Florin Buzatu, directorul general al Institutului de Fizica Atomica, Magurele. Seminarul va avea loc vineri 28 aprilie 2017, incepand cu orele 10:00, in amfiteatrul "Augustin Maior".
Toti cei interesati sunt invitati sa participe !


Concursuri didactice 31 ianuarie - 1 februarie 2017

Rezultatele concursurilor didactice desfasurate in perioada 31 ianuarie - 1 februarie 2017 se gasesc aici:


Concursul de fizica pentru liceeni "Augustin Maior"

Concursul "Augustin Maior", organizat in fiecare an de Facultatea de Fizica, se adreseaza elevilor de liceu pasionati de fizica. Participantii la acest concurs au posibilitatea de a fi admisi la facultatea noastra dupa criterii speciale.
Editia de primavara, 2016-2017, se va desfasura sambata, 1 aprilie 2017.
Mult succes tuturor participantilor!


Oferta job inginer/fizician

Compania Hella Romania, cu sediul in Timisoara isi extinde portofoliul spre "proiectare componente optice pentru senzori din industria auto". Din acest motiv este nevoie de un inginer/fizician sprecializat sau doritor sa se specializeze pe aceast domeniu.
In acest context, doctoranzi, masteranzi, studenti in ani terminali sau absolventi interesati de aceasta specializare sunt asteptati sa aplice. Cerintele postului se gasesc la aceasta adresa.


"Talentschmiede Unternehmensberatung AG: special career possibilities"

Oferte de cariera:

Informatii suplimentare pot fi gasite aici: http://career.talentschmiede.com/


Evenimente din ultima perioada:


Inventie medaliata cu aur la Salonul International de Inventica Geneva 2016

Inventia “Dispozitive si metoda pentru etansarea rotoarelor port proba pentru Rezonanta Magnetica Nucleara” realizata de catre lect. dr. Flaviu Turcu, prof. dr. Simion Simon si ing. Vasile Muresan de la Facultatea de Fizica a cucerit medalia de aur la Salonul International de Inventica Geneva 2016. Inventia se refera la o metoda si dispozitivele aferente pentru etansarea containerelor port-proba utilizate în rezonanta magnetica nucleara efectuata în cazul rotirii acestor containere la un unghi fata de directia câmpului magnetic aplicat. Inventia a fost premiata tot cu medalia de aur si de catre delegatia Croatiei. In acest an salonul a gazduit 695 de expozanti, veniti 40 de tari de pe toate cele 5 continente, care au prezentat 1000 de inventii.
Felicitari echipei!


Lector univ. dr. Flaviu Turcu, cadru didactic al departamentului de Fizica Biomoleculara de la Facultatea de Fizica a UBB, printre castigatorii premiilor R&D100

In calitate de membru al echipei de cercetare de la Pacific Northwest National Laboratory dl. lector univ. dr. Flaviu Turcu, cadru didactic al departamentului de Fizica Biomoleculara, se afla printre castigatorii premiilor R&D100. Premiile "R&D100 Awards" cunoscute in lumea cercetatorilor si ca “Oscarurile Inventicii” premiaza de peste 53 de ani produsele tehnologice de top introduse in anul precedent. Echipa de la Pacific Northwest National Laboratory a fost recompensata pentru Pressurized Magic Angle Spinning (PMAS) Technology for Nuclear Magnetic Resonance (NMR) Spectroscopy, patent realizat de o echipa de 5 cercetatori.
Felicitari colegului nostru si multe realizari viitoare!


Sambata experimentelor 16 aprilie 2016

Facultatea de Fizica a organizat sambata 16 aprilie 2016, evenimentul "Sambata experimentelor"- gasiti aici afisul in limba romana, si in limba maghiara. Ca de fiecare data, au fost prezentate experimente si demonstratii spectaculoase din lumea fizicii.
Va asteptam si anul viitor!ESM 2015

European School on Magnetism 2015 s-a desfasurat in perioada 24 august - 4 septembrie 2015 la Cluj-Napoca. Alaturi de Institut NEEL-Grenoble, facultatea noastra se numara printre organizatori. Evenimentul a constituit o oportunitate excelenta, mai ales pentru tinerii cercetatori si studenti, pentru aprofundarea studiilor in domeniu. Au fost prezenti peste 100 de participanti din 27 de tari. Informatii complete se afla la: http://magnetism.eu/28-esm-2015.htm?school= .

Ecouri ale evenimentului in media clujeana: