Concursul "Augustin Maior"

Concursul "Augustin Maior", organizat in fiecare an de Facultatea de Fizica, se adreseaza elevilor de liceu pasionati de fizica. Participantii la acest concurs au posibilitatea de a fi admisi la facultatea noastra dupa criterii speciale. Din dorinta de a oferi sansa participarii la concurs a cat mai multor elevi, dupa o experienta de mai multi ani in organizarea concursului, Consiliul Facultatii de Fizica a hotarat organizarea a doua etape in fiecare an scolar. Programa concursului se adreseaza elevilor de liceu din clasele a XI-a si a XII-a, astfel ca un elev poate participa de 4 ori la concurs fiind liber sa-si aleaga, apoi, cel mai bun rezultat pentru a participa la admiterea la facultate pe baza acestui rezultat.

Concurs 20 noiembrie 2021

Cum se desfasoara concursul on-line?

 • Inscrierile se fac exclusiv online pe pagina de web:
  http://atom.ubbcluj.ro/am/
 • In data de 20 noiembrie 2021, data concursului, începând cu ora 10:00, la începutul sesiunii online, candidatii vor primi un link pentru accesarea subiectelor
 • Dintre cele 4 probleme propuse candidatii trebuie sa rezolve 2, la alegere, pe un suport traditional (hartie alba, A4). Se va scrie cu pix sau stilou, astfel incat scrisul sa fie vizibil si în format electronic (scan sau poza).
 • Dupa ce au terminat rezolvarea problemelor candidati digitalizeaza (scan sau poza) hartiile folosite si trimit copiile la adresa de email a concursului: augustinmaior.phys@ubbcluj.ro
 • Cu cel putin 30 de minute înainte de inceperea concursului (orele 9:30) candidatii intra pe platforma Zoom (folosind datele de logare trimise de catre organizator prin email la adresa specificata la inscriere).
 • Prin platforma Zoom:
  1. organizatorii verifica identitatea candidatilor (inspectand un act de identitate cu poza)
  2. supravegheaza candidatii în timpul concursului. Candidatul trebuie sa aiba camera video si microfonul pornit pe tot timpul concursului.
  3. supravegheaza digitalizarea lucrarilor. Digitalizarea trebuie facuta în campul vizual al camerei video.

Mult succes tuturor!


Criterii speciale de admitere pentru participantii la concurs

 • Elevii care obtin cel putin 90 de puncte (din maxim 100 posibile), vor primi diplome (Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mentiune) si vor putea fi admisi cu media 10 la concursul de admitere, in limita locurilor disponibile.
 • Elevii care obtin cel putin 70 de puncte (din maxim 100 posibile) vor primi adeverinte de participare in care se mentioneaza punctajul obținut si, vor fi declarati admisi cel putin cu media de admitere 9.50.
  In acest caz, media de admitere se calculeaza cu formula:
  Medie admitere=[(punctaj concurs/60)+ 25/3]
 • Elevii care obtin un punctaj cuprins intre 50 si 69 de puncte pot opta pentru a echivala punctajul obtinut cu testul de admitere.
  Nota la testul scris, in cazul echivalarii, se calculeaza dupa formula :
  Nota test scris = (punctaj concurs/8).

In toate cazurile de mai sus admiterea candidatilor nu se face automat, fiind conditionata de:

 • obtinerea diplomei de BAC
 • parcurgerea tuturor etapelor de admitere (inscriere, confirmare loc ) conform regulamentelor de admitere in vigoare

Cum ma inscriu la concurs ?

Participarea la concurs este conditionata de:

 • completarea si depunerea unei cereri de inscriere
 • depunerea unei adeverinte de scolarizare emisa de unitatea de invatamant la care elevul isi desfasoara studiile liceale
 • achitarea unei taxe in cuantum egal cu taxa de procesare a datelor stabilita de catre Universitatea Babes-Bolyai pentru admitere nivel licenta. La momentul actual aceasta taxa are valoarea de 30lei. Un candidat la concursul "Augustin Maior" va fi scutit de plata acestei taxe la inscrierea la concursul de admitere la facultate.

Inscrierea la concurs se face NUMAI on-line la adresa http://atom.ubbcluj.ro/am
In formular trebuie sa completati datele solicitate si sa uploadati documentele enumerate mai sus.

Inscrierea la concurs

se face NUMAI on-line la adresa http://atom.ubbcluj.ro/am .
pânã în data de 18 noiembrie 2021, ora 12:00..
Aplicaţia pentru înscrieri la concurs este deschisã .

Cum platesc taxa de inscriere ?

 • prin mandat postal/transfer bancar, în contul IBAN RO35TREZ21620F330500XXXX, cod fiscal 4305849, deschis la B.N. Trezoreria Cluj cu specificatiile: "pentru Facultatea de Fizica, - înscriere la concursul Agustin Maior"

Cum aflu informatii suplimentare:

Alte informatii pot fi cerute la adresa
augustinmaior.phys[at]ubbcluj.ro